In Kortenoord, naast Kenkon, ligt een groot stuk grasland dat wacht op een nieuwe bestemming. Hier gaan in de toekomst huizen gebouwt worden, maar tot die tijd zou hier heel goed een tiny house buurtje gerealiseerd kunnen worden. Een buurtje dat, in het verlengde van de woonwijk Nieuw Kortenoord, laat zien dat wonen en de ontwikkeling van nieuwe natuur prima samen kunnen gaan. Maar wat is natuurinclusief wonen nu eigenlijk? Lees er hier meer over.

In Korte Noord, naast Kenkon, ligt een groot stuk grasland dat wacht op een nieuwe bestemming. Hier gaan in de toekomst huizen gebouwt worden, maar tot die tijd zou hier heel goed een tiny house buurtje gerealiseerd kunnen worden. Een buurtje dat, in het verlengde van de woonwijk Nieuw Kortenoord, laat zien dat wonen en de ontwikkeling van nieuwe natuur prima samen kunnen gaan. Maar wat is natuurinclusief wonen nu eigenlijk? Lees er hier meer over.

Natuurinclusief wonen

Wonen en natuur zijn vandaag de dag planologisch twee strikt gescheiden werelden die staan op gespannen voet. Enerzijds zien we een toenemende verstening van de bebouwde omgeving, waardoor de leefbaarheid, mede door het urban heating effect, overbelaste riolen en luchtvervuiling, onder druk komt te staan. Ondertussen is de natuur gereduceerd tot een paar kleine postzegels en neemt de biodiversiteit drastisch af. Deze situatie is onhoudbaar. De oplossing is om deze twee werelden met elkaar te verenigen waarbij wonen en natuur worden gecombineerd: natuurinclusief wonen. Een natuurinclusief tiny house buurtje kan laten zien dat het kan, dat duurzaam wonen en de ontwikkeling van nieuwe natuur heel goed samen kunnen gaan. En hiermee een ontwikkeling stimuleren die aansluit op de weg die de gemeente al is ingeslagen. Van of-of, naar en-en.

Vervolg de route

Volg onze fietsroute door Wageningen langs enkele potentiële tiny house locaties. Klik op de rode locatiemarker voor meer informatie over de locatie. Klik op het pijltje in de rode balk die verschijnt om naar de locatie te navigeren.

Volg onze fietsroute door Wageningen langs enkele potentiële tiny house locaties. Klik op de rode locatiemarker en vervolgens op de naam van de locatie voor meer informatie.

Petitie

Teken onderstaande petitie om ons initiatief te steunen. Benieuwd hoe we met je gegevens omgaan? Lees hier ons Privacy Beleid.

Ja ik vind dat er in Wageningen een natuurinclusief tiny house buurtje moet komen!

Volg het
tiny avontuur

Facebook          Instagram         LinkedIn

Volg het
tiny avontuur